03 de febrer 2015

Carles Martínez, Sol Picó, el Circ Raluy i Albert Guinovart, premis Ciutat de Barcelona 2015

Els Premis Ciutat de Barcelona 2015 han distingit en l'apartat de Teatre l'actor Carles Martínez pel seu treball en els espectacles “L’encarregat” i “Vells Temps” de Harold Pinter, “Cels” de Wajdi Mouawad, “Cambó/Companys” de Frederic Roda, i “Els Feréstecs” de Carlo Goldoni i també per la convicció i la singularitat amb què resol cada repte interpretatiu, convertint els personatges en essers únics i memorables, sigui quin sigui el seu pes argumental.El jurat ha estat integrat per Salvador Sunyer, Toni Casares, Gemma Ruiz, Clara Segura i Laura Serra. En l'apartat de Dansa, el premi ha estat per a la ballarina i coreògrafa Sol Picó, perquè en l’any del 20è aniversari de la seva companyia, demostra amb diferents espectacles que es pot conduir una carrera artística amb rigor, alegria i qualitat. Els projectes són fruit del seu talent, un treball en equip, la implicació amb la ciutat i el barri, així com la col·laboració amb altres artistes. Es fa també una menció a nunART, per haver engegat amb entusiasme un espai obert a la creació i gestionat autònomament des de la transversalitat artística i l’esperit cooperatiu.El jurat l'han format Cesc Casadesús, Beatriu Daniel, Álvaro de la Peña i Bàrbara Raubert.
En l'apartat de Circ, el distingit ha estat el Circ Raluy per la qualitat de l’espectacle The big top, una eficaç combinació artesanal de números propis i atraccions internacionals. El jurat ha estat integrat per Jordi Jané, Jordi Duran, Joan Ramon Graells, Vicent Llorca i Pepa Plana. 
I en l'apartat de Música, el premi ha estat per al compositor Albert Guinovart, pel conjunt de l’obra enregistrada el 2014, amb especial menció a l’edició internacional dels dos concerts per a piano, així com per l’activitat com a pianista, per l’estrena d’obres simfòniques pròpies i per la seva personalitat musical integral, que abasta la interpretació, la composició i la pedagogia. albert Guinovart és també l'autor dels musicals 'Flor de nit' i 'Mar i cel'. Els membres del jurat han estat Oriol Pérez Treviño, Miquel Cabal, Enric Palau i Marta Porter. [+ palmarès complet]