08 de juliol 2015

L'obra «La partida», de Patrick Marber, es reposa al Teatre Goya, dirigida per Julio Manrique, amb Ramon Madaula, Joan Carreras, Marc Rodríguez, Andrew Tarbet, Oriol Vila i Andreu Benito.

«La partida (Dealer's Choice)», de Patrick Marber. Traducció i adaptació de Cristina Genebat. Intèrprets: Ramon Madaula, Joan Carreras, Marc Rodríguez, Andrew Tarbet, Oriol Vila i Andreu Benito. Escenografia: Sebastià Brosa. Ajudants escenografia: Sergi Corbera i Judit Colomer. Il·luminació: Jaume Ventura. Vestuari: Maria Armengol. Espai sonor: Ramon Ciércoles. Ajudant direcció: Marc Artigau. Direcció: Julio Manrique. Grec 2014. Teatre Romea, Barcelona, 10 juliol 2014. Reposició: Teatre Goya, Barcelona, 8 juliol 2015.

Si us conviden a participar en una 'Dealer's Choice' —subtítol de 'La partida' i en realitat títol original de l'obra teatral— tingueu en compte que es tracta d'una partida de pòquer casolana basada en una mena de jugades, diguem-ne, a gust del consumidor. Tot i que els diners hi entren en joc, el que pesa més és l'entreteniment sense afany de fer caixa. Una mena de parxís per a criatures, vaja. La base del joc és que es pot optar per diferents variants del pòquer que poden escollir cadascun dels jugadors. La ronda funciona en la direcció de les agulles del rellotge al voltant de la taula —aquí els espectadors observaran com subtilment la taula de joc de la segona part del muntatge es mou en en cercle en aquesta mateixa direcció com ja s'ha vist recentment en algun altre espectacle— i les conseqüències de fins on pot arribar el joc depenen de la febrada dels jugadors... [+ crítica]