22 d’abril 2015

L'obra 'Llibert' i les obres 'El president' i 'Terra Baixa i Lluís Homar' tenen respectivament doble i triple nominació com a finalistes dels Premis Max 2015

La gala dels XVIII Premis Max de les Arts Escèniques té lloc aquest any a Barcelona, el 18 de maig, a la sala BARTS del Paral·lel, on es lliuraran els guardons als guanyadors de les 22 categories previstes. El teatre català hi té una notable representació i, en alguna categoria, com la de millor actor protagonista o millor direcció, gairebé es pot assegurar que el guanyador serà català. Entre els 66 finalistes, hi ha:

L'obra 'El president', del Teatre Nacional de Catalunya, que hi forma part per partida triple, com a millor espectacle teatral, millor actor protagonista (Francesc Orella) i millor direcció (Carme Portaceli).

L'espectacle 'Llibert' també fa doblet com a millor espectacle revelació i com a millor text d'autor (l'actriu Gemma Brió).

L'obra 'Terra Baixa i Lluís Homar' és finalista com a millor adaptació o versió teatral (Pau Miró i Lluís Homar) i repeteix també com a finalista a millor disseny il·luminació (Xavier Albertí) i com a millor actor protagonista (Lluís Homar), que participa en la mateixa categoria de millor actor amb Sergi López per '30/40 Livingstone', a més de l'esmentat Francesc Orella per 'El president'.

Albert Garcia Demestres figura com a finalista de la categoria de millor composició musical per a espectacle escènic per 'L'eclipsi', espectacle finalista també en la categoria de millor disseny d'espai escènic (Llorenç Corbella).

La malaguanyada actriu Rosa Novell figura com a finalista a títol pòstum per la seva intervenció en l'obra 'Lúltima trobada', dirigida per Abel Folk (Teatre Romea).

Oriol Broggi és finalista com a millor director per l'obra 'Adiós a la infancia'.

Míriam Compte és finalista pel vestuari de l'obra 'Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores' (TNC).

I l'espectacle familiar 'Dot', de Maduixa Teatre, figura entre els tres finalistes com a millor espectacle per a infants.