L'actriu Greta Fernández (Barcelona, 1995), filla del també actor Eduard Fernández, ja fa temps que té una extensa trajectòria en cinema i televisió. Però un dia també va fer teatre. Ara ha estat coronada amb la Concha de Plata del Festival a la millor actriu de Sant Sebastià pel seu paper a la pel·lícula «La hija de un ladrón», també amb el seu pare com a protagonista. Greta Fernández va ser present als escenaris catalans en els últims tres anys amb una obra colpidora, «Amanda Todd», amb dramatúrgia d'Àlex Mañas. Es va estrenar primer a la Sala Àtrium de Barcelona, el 2016, i es va reposar el 2018 (en aquest cas amb l'actriu Laia Manzanares), a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya. Recuperem aquí la crítica d'estrena d'aquell espectacle, testimoni d'uns fets reals d'una adolescent canadenca, Amanda Todd:
«Amanda Todd». Dramatúrgia d'Àlex Mañas. Intèrprets: Greta Fernández (2016) / Laia Manzanares (2018) i Xavi Sàez / Isak Férriz (2018). Escenografia i il·luminació: Marc Salicrú. Ajudanta direcció: Sarah Lena Martínez. Direcció: Àlex Mañas. Producció d'Àlex Mañas. Sala Atrium, Barcelona, 9 novembre 2016. Reposició: Sala Tallers, Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona, 10 gener 2018.
Si l'adolescent canadenca de 15 anys, Amanda Todd (Port Coquitlam, Canadà, 1996 - 2012) buscava la difusió i la popularitat de la seva persona —tan comprensible en edats en formació—, la seva dissortada decisió d'optar pel suïcidi com a protesta per l'assetjament que patia arran d'una feblesa i imprudència en fer cas d'un desconegut de la xarxa i penjar unes imatges, quan tenia 13 anys, amb els pits al descobert, utilitzades després com a arma de xantatge personal, li han concedit el trist capritx de la pretesa fama. Cliqueu, si voleu, «Amanda Todd» al cercador del Google i, incomprensiblement fora de les lleis de protecció de menors, hi trobareu encara tota mena d'informació i de detalls —amb imatges incloses— sobre la seva vida, les seves circumstàncies i el ressò social que va aixecar el 2012 la seva mort, anunciada prèviament a la xarxa. Amanda Todd s'ha convertit en una icona i un advertiment per als adolescents que encara confien cegament en la cara fosca que també hi ha darrere la pantalla i les possibilitats de caure-hi arran dels canals de comunicació sense fronteres actuals... [+ crítica]